Bokstaven
Funderingar kring ett ord i taget, i bokstavsordning

2002-04-25  

OM
Tänk om jag inte kommer på något att skriva om, om det här ordet - om! Men nu har jag bestämt mig för att det är just om det ska handla om. ;=)

Jag tror inte det blir så svårt att skriva något om om, trots allt. Det kan ju innebära nästan vad som helst, om man har lite fantasi. Och om man vill.

Tänk, till exempel, om jag istället bad dig som läser att ge mig ett ord som börjar på O - det kan man göra när man tänker på ord som "om". Vilket ord skulle det då bli? Och hur skulle min text om ditt ord bli, jämfört med om du själv hade skrivit den?

Ja, vad tycker du att jag skulle ha skrivit om här under bokstaven O, istället för om om? Tipsa mig om ett ord i kommentarsfunktionen, så kläcks en liten text om det här under, i ett eget litet om-råde. ;^) Om det kommer in för många ord, är det inte riktigt säkert, men det brukar inte precis dugga tätt med kommentarer. Om du vill...?

Skrivet av ©Huggolina 21:51 | LÄNKA | (0) comments


2002-04-23  

NYANSER
Bilden av livets goda sidor kan vara ganska nyanserad.

Ur den lyxiga cabben, lackad i en svag silvernyans, stiger kvinnan med den korta läderkjolen. Hennes ben är slanka och långa, och nyligen både rakade och peelade med slipande kräm. Inga celluliter såvitt man kan se; och fler än en man studerar henne från den stund hon sätter klackarna i parkeringsplatsens släta asfalt.

Någon minut senare har ännu ingen slagits av tanken att hon kanske inte är den perfekta Kvinnan. Med trippande men bestämda och självsäkra steg korsar hon snart det lilla torget och gör entré i frisörsalongen, där hon har en tid bokad för toning och klippning. Hon slår sig ner i den röda skinnsoffan för att invänta sin tur, och upptäcker förstrött att hon faktiskt matchar inredningen.

Ur handväskan halar hon snart upp ett modemagasin, eftersom hon inte står ut med de tummade och äldre numren som brukar finnas på sådana här ställen. Samtidigt drar hon med ena handen av sig de tonade solglasögonen, av den typ som återigen blivit moderna. Hon får fortfarande en förnimmelse av "Army of Lovers" på 80-talet när hon ser dem, men det gäller ju att hänga med lite, även om allt egentligen bara går runt och runt. För vem vill vara omodern? Hon ÄR ju ingen tönt, och därför tänker hon heller inte se ut som en sådan. Dessutom vill hon inte erkänna för andra att hon såg 80-talet med ögon som redan då var vuxna. Och så fort hon lagt ansiktsmasken ikväll kommer hon att se minst ett par år yngre ut igen!

Med ett öga rullande över kolumnen om den senaste bantningsmetoden i magasinet, låter hon en flyktig blick dra kläderna av en av frisörskorna. Ja, i fantasin, alltså. Tänk, vilken putmage en del får, redan i 25-årsåldern! Hur kan de med att ha tröjor som slutar ovanför naveln? Undrar hur de är i sängen, de där putmagetjejerna. Har de samma leklust, trots allt, eller försöker de inspirera killarna genom att distrahera dem med annat - kanske måste de se på p-filmer för att tända?

Hon flyttar snabbt blicken till sin egen behagliga spegelbild, när den "avklädda" frisörskan ser ut att ha upptäckt hennes funderingar. Ha! Som om hon vore tankeläsare. Ibland flyger fantasin iväg med en, men man vet ju aldrig riktigt säkert. Bäst att skärpa sig! Hon hinner uppfatta att spegelbildens mun, målad i en ljust rosa nyans, ler lite lätt generat.

Nästa uppslag i magasinet är liksom många andra av uppslagen fyllt med annonser:
Senaste mobiltelefonen, med sin fräcka gröna färg i nästan samma nyans som vårtbitare.
Säsongens bikinis: gärna helvita och klassiska.
Vräkiga klockor, något som hon gärna samlar på.
Ansiktskrämer, puder, smink och nagellack. Det där i en nyans av rost verkar snyggt.
Och den senaste bärbara datorn i kycklinggul nyans är bara sååå cool! En chiq detalj att reta andra med, helt enkelt!

Men just nu orkar hon inte koncentrera sig ens på intressanta saker, märker hon. Arbetsdagen har satt sina spår, och nu vill hon bara få sitt hår fixat. Inte tänka på något.

- Sådär, då var det klart. Vad tycker du?

Frisörskan med putmagen håller upp en spegel för kunden som just blivit klippt, vars plats hon strax ska överta. Det är en kvinna med grovt, kort hår. En gång i tiden gick det säkert i en vacker blåsvart nyans, men nu är det ganska tydligt påverkat av väder, vind och ålder. Kvinnan har tydligen inget intresse av att göra ett snyggt intryck. De flesta brukar väl försöka färga håret litegrann, för att åtminstone inte tråka ut omgivningen?

- Det är säkert jättebra. Tack.

Den nyklippta kvinnan ägnar inte spegeln ens ett ögonblick. Hon bara känner lite lätt med ena handen i nacken, reser sig och går till kassan med en liten väska i famnen. Där står hon sedan en stund och känner varsamt på sedlarna som halats ur en gammaldags portponnä.

- Det här är väl en hundralapp? Konstigt, jag brukar aldrig ha problem med det annars!

Kvinnan är visst blind. Men hon har sin syn på vilka nyanser som är vackra i tillvaron. Faktum är att hon inte alls bryr sig om ifall Kvinnan som väntar i den röda skinnsoffan har celluliter, snygg klocka, silverlackad cabbe, kort kjol och slanka ben eller ej. För henne sitter där bara en grå nyans och väntar på sin tur - kanske en ganska ointressant och ytlig nyans, även efter en stunds efterforskning. Men en klippning är alltid skönt - håret har en tendens att killa henne i örat om det får växa.

Skrivet av ©Huggolina 22:36 | LÄNKA | (0) comments


2002-04-03  

MAMMA
Hej mamma, hur mår du? Jag mår bara bra.

Hej mamma.

Jag ligger hemma i influensa, och tänkte passa på att skriva en rad till dig, nu när jag ändå har tid. Just nu känner jag mig pigg nog att sitta vid datorn en stund, i alla fall.

Vi trivs bra här i Uppsala. Jag har funnit mig tillrätta på Konsum, och Patrik trivs med sina nya elever.

Äsch!

Hej mamma.

Hur mår du? Har du fortfarande kvar de där utslagen på händerna?

Jag mår bara bra. Vi mår bra allihop. Nina har redan hittat fyra nya kompisar i skolan, och verkar inte sakna det gamla alltför mycket.

Vi trivs bra i Uppsala, men kommer inte att bo kvar här i huset utan flyttar istället till lägenhet.

Äsch!

Hej mamma.

Hur mår du? Jag hoppas att allt är bra med dig, pappa och Lufsen. Vi mår bra.

Uppsala är OK för oss alla, men Patrik har visat att han trivs lite väl bra med en av sina kollegor. När jag kom hem på lunchen för att jag glömt ett kuvert som måste postas, hade han och kollegan sex på vårt soffbord.

Vi har bestämt att vi ska skiljas, och sälja huset så fort som möjligt. Det känns, förutom otroheten i sig, väldigt jobbigt att kollegan han hade sex med var en man. Jag har aldrig märkt något av att Patrik är bisexuell! Hur kunde han? Mamma, kan du förstå hur jag har det?

Äsch!

Hej mamma.

Hur mår du och pappa? Jag hoppas allt är lika bra med er som vanligt.

Här i Uppsala har våren inte riktigt slagit ut, men den är på god väg. Nina trivs med sina nya klasskompisar, och Patrik verkar ha fått bra elever i klasserna han tilldelats.

Vi trivs, men vi kanske byter till lägenhet snart, eftersom huset känns lite för stort. Det är svårt att hinna med trädgårdsskötseln som följer med våren och sommaren också.

Vi hörs av snart. Jag ringer väl (du brukar ju inte tycka om att ringa och "störa" oss)

Kram.
Din dotter

Skrivet av ©Huggolina 14:27 | LÄNKA | (0) comments

 Innehåll
 Länkar
 Om Huggolina
 Service