Bokstaven
Funderingar kring ett ord i taget, i bokstavsordning

2002-11-09  

YTTRA
Det andra yttrar formar ditt yttre

Man kan planera att yttra sig på ett sådant sätt att andra uppfattar en på ett positivt sätt, men man kan aldrig planera helhetsbilden av hur ens yttre ter sig för dem man möter flyktigt. Det som andra yttrar sätter också sina spår. Ibland kan det stärka och ibland försvaga den väg man kanske planerar.

Ibland kan det också väcka lustigheter. Jag har fnissat åt de tankar som andra kanske hade om mig på Apoteket en dag, när de inte hörde vad jag sa, men däremot tydligt kunde höra expediten yttra sig.

Jag var där för att se om de hade något mot fotsvamp. Precis! Sådant talar man ju inte om - fotsvamp. Censur!

Jag hade aldrig i hela mitt liv haft fotsvamp, förrän nu. Visste inte ens hur symptomen kan se ut: skinnet ramlade av mellan lilltån och den andra tån, så att det blev ett allt djupare sår. Åt sig den där osynliga svampen in i foten? Först kunde man tro att det var en torrspricka, men den blev bara värre och värre. Av en slump fick jag reda på att just sådana sår kan komma sig av fotsvamp.

På Apoteket hade de inte något framme i hyllorna, och den lilla lokalen var full med folk. Ända framme vid kassan stod man och väntade på sin tur, och den som betalade för sina varor var inte det minsta anonym.

Skulle jag ställa mig i kö för att i kassan fråga om de hade något mot fotsvamp, kanske undangömt för att det är en så genant produkt? Nej. Vid närmare eftertanke var det inte något som lockade. Jag tar det en annan dag, tänkte jag - men det måste bli snart. Och först skulle jag ta reda på vilket medel som verkade bäst. Tack och lov för Internet!

Några dagar senare steppade jag in på samma Apotek, eftersom det låg bra till på min naturliga väg i vardagen. Nu visste jag åtminstone vad jag ville ha, och hoppades det skulle gå smidigt till. Denna gång var där lite färre kunder, och jag frågade, med en lagom diskret stämma:

- Hej. Har ni Lamisil?

Expediten ropade till svar:

- FÖR UNDERLIVET ELLER FÖTTERNA?

De hörde mig inte, kunderna runt omkring. Men varsin inre bild av mig hade de i alla fall fått.

Skrivet av ©Huggolina 20:34 | LÄNKA | (0) comments

 Innehåll
 Länkar
 Om Huggolina
 Service