Bokstaven
Funderingar kring ett ord i taget, i bokstavsordning

2002-02-04  

EROTIK
Hur kommer det sig att människan är så erotisk, jämfört med de flesta andra djur?

Tänk om hela landet skulle stanna av i augusti för att "göra barn". Ja, tänk om vi hade en årlig brunstighetsperiod under någon vecka eller två, då könshormonerna hunnit samla på sig en väldig erotisk energimängd. En enorm årsladdning, som måste få utlösning för fortbildningens skull. Just så lever ju många däggdjur.

En hel del av våra arbetsplatser skulle kanske stänga för älskog, och rusningstrafiken stanna för heta blickars skull. "Det sa klick, och sedan måste vi bara få känna på varandra!". Män och kvinnor skulle springa omkring rufsiga och rödkindade på fullpackade danshak (ställen som under resten av året inte vore lika välbesökta), somliga mer desperata än andra. Sedan skulle det lugna ner sig till ett stilla vardagslunk igen.

I maj skulle så otroliga mängder bebisar födas. Det skulle vara svårt att hålla reda på alla hjordar av mammor och barnvagnar som korsade vägarna vid gryning och skymning.

Varför är det då inte på det viset? Vi människor är ju inte så erotiska endast en gång om året, utan hela tiden!

Det är ganska intressant att vi bara på något ögonblick reagerar erotiskt när vi ser någons blick eller mjuka kroppsrörelse, hör någon prata på ett speciellt sätt eller om vi blir fysiskt berörda. Borde vi inte, efter så lång tid tillsammans, ha vant oss vid varandra? Hur kommer det sig t.ex att kvinnans kropp exponeras på alla de sätt i olika medier, som om hon vore exotisk och ovanlig? Hon ser ut som hon alltid har gjort, och det är något alldeles naturligt (om hon inte har skönhetsopererat sig på ett absurt sätt, förstås).

Någon sa mig att civilisationen har drivits fram av kvinnan. Att mannen inte tjänat lika mycket på det moderna samhället som kvinnan har, eftersom hon fått mer makt och erkännande än tidigare. Kvinnan ska ha fört fram mannen mot civilisationen på ett sådant sätt att han knappt har märkt det själv.

Det skulle betyda att kvinnan är mer intresserad av ett intellektuellt samhälle än mannen är (trots att han sitter i högre positioner i samhället).

Förr i tiden kämpade männen mest med muskelstyrka och primitiva vapen för att få det de ville ha. Kvinnor tog de sig an sexuellt allt som oftast, som vilka föremål som helst, och inte lyssnade männen på vad de hade att säga.

Hur många män ville bruka jorden? Jag fick höra att lantbruket var något som kvinnorna förde fram. De ville nämligen trygga barnens framtid, medan männen mest ville "göra barn" och leva livet på annat sätt än genom hårt arbete.

Jag vet inte vad jag ska tro om det, men nu när vi väl har fått ett civiliserat samhälle, måste nästan alla jobba mycket för sin försörjning.

Kanske är det därför vi är så erotiska av oss - för att vi egentligen skulle ha levt i skilda miljöer? Männen med frihetens lag som rådande någonstans "ute i bushen", och kvinnor och barn i ett intellektuellt, civiliserat samhälle? Då de heterosexuella männen och kvinnorna när som helst kan råka mötas någonstans på mitten, måste alla vara beredda på erotiska strapatser! Det kan ju dyka upp en främling med ett skönt sug i blicken, och man vet aldrig när eller om man råkas igen.

Men nu har vi faktiskt allt i samma gryta: dagligt gemensamt arbete, kvinnor och män överallt, sexpartnern i samma säng säsongen runt... och exploaterade kvinnor i alla medier.

Människan är verkligen ett erotiskt djur! ;^)

Skrivet av ©Huggolina 19:44 | LÄNKA |
Kommentarer: Skicka en kommentar

 Innehåll
 Länkar
 Om Huggolina
 Service