Bokstaven
Funderingar kring ett ord i taget, i bokstavsordning

2002-01-31  

CHIFFER
Hur verkligt är egentligen ett chiffer - är det likt en framklonad varelse?

Bokstäver är ju egentligen inget annat än just bokstäver, och ibland även små öar eller åar av ord, men varför inte försöka lura dem till att vara något annat? Bara för skoj skull?

Om jag lockar in dem i en matematisk formel, så bildar de Boolesk algebra. Men då vet var och en av dem med sig att de på något sätt fortfarande är helt vanliga bokstäver. De är sig själva, även om de har fått nya inre värden.

Om jag föser in bokstäverna i ett chiffer, så kan de inte längre se sig i spegeln och säga att de står för vilka de är, för de har nu bytt symboler med varandra, samtidigt som de förlorat inre mening. Bokstäver i chiffer bildar heller inte meningar (så meningslöst).

Hur vet man förresten att en framklonad varelse är skapad ur rätt tolkning av livets chiffer? Är den en verklig varelse, såsom naturen skulle ha skapat den, eller är den något som ser ut som en varelse, men innehållande ett felaktigt chiffer?

Mitt chiffer innehåller URL:en till ett ställe jag hittat på nätet, där det finns två romaner att läsa. Och det är ingen idé att ringa 112 för att få hjälp.

iuvq://ign.gåsjuupth.dqn/tvjdmmft/

Skrivet av ©Huggolina 20:34 | LÄNKA |
Kommentarer: Skicka en kommentar

 Innehåll
 Länkar
 Om Huggolina
 Service